9. Kim van Zwietering

Over mijzelf

Mijn naam is Kim van Zwietering. Ik woon al mijn hele leven in Sprang-Capelle en ontvlucht sinds een jaar of drie vrijwel dagelijks dit dorpje om er ‘s avonds toch weer naar terug te keren.

In mijn “dagelijks leven“ studeer ik Kunst en Economie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Mocht u nu denken: “Kunst en Economie.. wat een vreemde combinatie..” Dan kan ik u vertellen dat u niet de eerste bent die van deze combinatie vreemd opkijkt. Mijn studie is gericht op het leggen van verbindingen tussen kunstenaars en.. de rest van de wereld. Wat ik daar dan mee zou kunnen worden? Ik zou kunstenaars kunnen gaan helpen in het opzetten van een bedrijf; ik zou kunnen werken als programmeur van een podium; ik zou verbindingen kunnen leggen tussen kunst en bijvoorbeeld de zorg. Eigenlijk is de keuze die ik hierin maak volledig afhankelijk van wat ik leuk vind om te doen.

Ik ben van mening dat we veel te weinig kijken naar wat we willen. Hier zit voor mij een belangrijk verbeterpuntje met betrekking tot aandacht voor andere mensen. “No change without exchange” (vertaling: geen verandering zonder uitwisseling) vind ik een mooie quote omdat verandering alleen kan plaatsvinden wanneer mensen met elkaar in gesprek gaan. Echte aandacht voor mensen, waardoor mensen samen verder kunnen komen, is wat ik onder het stukje ‘links’ in groenlinksaf denk te zien. Over het stukje ‘groen’ kan ik een heel betoog gaan schrijven, maar ik hoop dat iedereen inmiddels weet hoe belangrijk groen is voor de gemoedstoestand van mensen. Groen is niet alleen belangrijk voor nu, maar zeker ook voor onze toekomst. (en de toekomst van uw (klein)kinderen.)

Heel misschien dacht u toen u mijn foto zag: “Goh, ik heb dat meisje wel eens gezien”. Dat zou kunnen doordat u mij een keer in de Leest hebt gezien in een voorstelling van OOG, of omdat u mij niet al te lang geleden heeft gezien in de garderobe van de Leest. Voor mensen die mij kennen zal het niet verwonderlijk zijn dat een van mijn favoriete plekjes in de Gemeente Waalwijk (naast mijn bed waar ik ontzettend graag in slaap als ik niet bezig ben met heen en weer reizen tussen Sprang-Capelle, Waalwijk, Utrecht en Nijmegen) Theater de Leest is. Ik kan er ontzettend van genieten om daar als vrijwilliger aan de slag te zijn of om in een van de twee theaterzalen in het rode pluche te zitten.