6. Erwin Bell

Over mijzelf

Ik ben Erwin Bell, opgeleid tot mijn droombaan als game designer. Als zelfstandig ondernemer bied ik diensten aan om games op de creatieve aspecten te testen, advies te geven over spelontwerpen en om games van begin af te ontwerpen.
Het Hoefsven is mijn favoriete plek in Waalwijk. Een mooie plek om te wandelen en te genieten van de natuur op loopafstand.

Ik heb voor GroenLinksaf gekozen omdat deze partij een grote vrijheid biedt om je eigen standpunt in te nemen.
Met die vrijheid wil ik de ruimte nemen om directe democratie toe te passen. De burger moet meer mogelijkheden krijgen om zijn stem te laten gelden over keuzes die de maatschappij, en dus de burger, beïnvloeden.
De afschaffing van het referendum is dan ook een (flinke) stap terug. De landelijke politiek schaft het referendum af omdat men vindt dat de burger niet correct met het referendum omgaat; de burger zou niet stemmen op basis van de vraag die voorligt. Als dat al waar zou zijn, is het enige juiste antwoord op dit stemgedrag meer en bindende referenda, niet de afschaffing ervan.

Internet heeft informatie toegankelijker gemaakt, dit wordt ook wel de ‘democratisering’ van informatie genoemd. Daarop volgden allerlei vaardigheden zoals fotografie, filmen en games maken. Contact met de wereld is ook gedemocratiseerd, iedereen kan ieder moment met iedereen in contact komen. De gehele samenleving is dus gedemocratiseerd, behalve…
onze democratie!
De tijd is aangebroken om de democratie te democratiseren.