Annelies Pouw

Over mijzelf

Ik ben Annelies Pouw, 44 jaar oud en woon met vriend en 2 adoptiehonden in Waalwijk. Nadat ik mijn VWO opleiding afgerond had ben ik eerst naar Afrika gegaan. Zo werkte ik een tijd als eco-volunteer in een wildpark in Swaziland, bij een duikschool in Malawi en hielp ik een vriend bij de opzet van een eco-friendly resort in Mozambique, waarbij het behoud van de wildstand en het mee delen van de lokale bevolking in de winst centraal stonden.

Terug gekomen in Nederland ben ik Diermanagement in Leeuwarden gaan studeren, een managementopleiding op het gebied van mens-dierrelaties en het welzijn van non-productie dieren. Bij deze opleiding kom je meer te weten over ecologie, huisvesting, gezondheid, voeding, gedrag, genetica en natuurbeheer maar ook over leiding geven, marketing en communicatie. Ik liep onder andere stage in de Oregon Zoo (USA) waar ik onder leiding van Dr. David Shepherdson werkte op de afdeling ‘conservation and research’. Mijn afstudeeropdracht waarin ik onderzoek deed naar het broedsucces van wilde Brandganzen in Zeeland deed ik in samenwerking met de universiteit van Groningen.

De laatste jaren heb ik mij verdiept in het trainen van hulphonden. Daarbij leerde ik dat dieren en mensen veel voor elkaar kunnen betekenen. Momenteel werk ik bij de post. Lekker buiten bezig zijn; daar hou ik van. En het geeft veel tijd om na te kunnen denken over hoe ik in de nabije toekomst mijn dagelijks leven vorm wil gaan geven.

Ik ben in contact gekomen met Groen Linksaf door de gemeentelijke bouwplannen in het Hoefsvengebied. De plannen zoals die er nu liggen zijn geen goed idee. Verder spreekt het sociale karakter van de partij mij aan. In de fractievergaderingen zie ik een jonge actieve groep mensen die een grote openheid betracht naar de inwoners van Waalwijk en die mensen stimuleert om zich uit te spreken.

Mijn favoriete plekjes in de gemeente Waalwijk zijn onder andere het Hoefsvengebied en zaakjes die tweedehands spullen verkopen. Altijd is een goede tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe schat. Een materiële schat wel te verstaan!