Racisme is onacceptabel!

“If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor”

– Desmond Tutu

De recente gebeurtenissen in Amerika hebben wereldwijd voor veel ophef en ontroering gezorgd. In veel landen komen mensen in opstand tegen structureel racisme en politiegeweld. Racisme is eeuwenoud en verankerd in politieke en institutionele systemen. Helaas komt racisme en discriminatie ook in Nederland voor. Daarom is het belangrijk om hier continu aandacht voor te hebben en te vragen.

Het is van groot belang om hierover te leren, want onwetendheid is een privilege. Door ons te verdiepen in de geschiedenis van racisme kunnen we hetgeen dat mensen die met racisme te maken hebben doorstaan veel beter begrijpen. Het is verschrikkelijk om vanwege de kleur van je huid te leven met een constante angst, geen eerlijke kans te krijgen bij veel banen, minder vertegenwoordigd te worden in de media en politiek, slachtoffer te zijn van etnisch profileren en stereotypering en ga zo nog maar even door. Wij vinden racisme in welke vorm dan ook onacceptabel.

Om racisme en discriminatie tegen te gaan is wereldwijde verandering nodig en de tijd voor verandering is nu. Een ieder van ons kan bijdragen aan solidariteit, gerechtigheid en gelijkwaardigheid. Laten we ons iedere dag hard maken tegen racisme en uitsluiting!

Comments are closed.